Сообщения

Сообщения за 2018

Programmēšana ikvienam

Programmēšana ikvienam! 2017. gada jūnijā Rīgā  darbību uzsāka programmēšanas apmācību centrs Riga Coding School. Tas ir programmēšanas apmācību centrs ikvienam, kas vēlas mainīt savu nodarbošanos un iemācīties programmēt. Centrs laipni gaida uz apmācībām cilvēkus ar dažādu izglītību, interesēm, nodarbošanos un galvenais – dažādu programmēšanas zināšanu līmeni. Riga Coding School piedāvā apmācību progammas, kas paredzētas gan tiem, kas vēlas uzlabot savas zināšanas programmēšanā, gan arī cilvēkiem bez jebkādām priekšzināšanām. Pie mums programmēt var iemācīties katrs, kas to vēlas.

Programmēšanas tehniķi

Programmēšanas tehniķi apgūst robottehniku Mācību prakses ietvaros IP “Programmēšanas tehniķi” 2.A grupas izglītojamie ieguva jauno pieredzi LEGO robotu konstruēšanā un programmēšanā. Divu nedēļu laikā skolēni pildīja dažādus klasiskos uzdevumus ar robotiem: maršruta apstaigāšana, objektu meklēšana un skaitīšana, krāsu atpazīšana utt.. Noslēgumā notika arī robotu sacīkstes divās disciplīnās: autonomu sumo-robotu sacensības un robotu dueļi vadāmie ar viedtālruņu palīdzību. Sumo-robotu sacensībās pārliecinošu uzvaru izcīnīja Valērija Baufala un Vadima Koļesņikova duets ar savu robotu. Algoritms, kuru izstrādāja robota autori neatnesa nevienu zaudējumu.

Definīcija

Kas vispār ir programmēšana? Datorprogrammēšana jeb, biežāk lietotais nosaukums, programmēšana ir datorprogrammas izveides process. Tas ietver datorprogrammas pirmkoda projektēšanu, rakstīšanu, atkļūdošanu, testēšanu un uzturēšanu. Šis pirmkods tiek rakstīts kādā programmēšanas valodā.